- författare - Skådespelare  - Regissör -

Senaste nytt

Den svenska sonen, Riksteatern, 2020

År 2020 kommer Joel regissera sin pjäs "Den svenska sonen" på Riksteatern. Ett tragikomiskt familjedrama om transrasial adoption där utgångspunkten är att ta den adopterades perspektiv och förhålla sig kritiskt och nyanserat till internationell adoption. 

Recensioner av Sången om en son

”Imponerande debutroman” ”… både uppslitande och nödvändig läsning.” / Dagens Nyheter
”En stark debut … rör sig från sprucken bas, via avgrundsvrål, till sköraste sopran. Det är omskakande, rått och vackert.” / Sydsvenskan
”…en uppiggande modig debut, en som vågar vara smutsig.” / Svenska Dagbladet
”Sången om en son är en bitsk, rolig och ovanligt konsekvent genomförd debutroman. Som uppgörelse med den unga, svenska tomhetsprosan är den mycket välkommen.” / Aftonbladet

Sången om en son, Norstedts, 2018

"Du vet varför jag är här pappa." I det trista villaområdets furukök konfronterar en son sin far. Det är dags att slita upp alla de gamla såren - slagen, rasismen, rötterna som aldrig vidnämnts och som aldrig uttalats. Våldet i att göras till en son, att adopteras, att stöpas till man. Det är dags att sluta fly och att hitta hem i en fientlig värld.

Konfrontationen med fadern blir också inledningen på en uppgörelse, inte bara med familjen och uppväxten, utan också med sig själv, de nära vännerna och livets innehålls­löshet. Klubbnattens svettiga ennattsligg, kickarna och teaterscenens åtråvärda bekräftelse finns där som ständiga följeslagare men kan aldrig formas till platser som går att kalla hem. Det är dags att en gång för alla sluta göra livet till ett skådespel, vilket blir en resa till något okänt utan möjlighet att vända tillbaka.

Sången om en son är en blixtrande debutroman om identitet, svek, självkänsla - och om den kärlek som inte väjer för något. Köp boken här!

Senaste inläggen

Om joel

Joel Mauricio Isabel Ortiz arbetar som författare, dramatiker, skribent, regissör och skådespelare.
 Läs mer om Joel här.